Wednesday, July 15, 2009

Γράμμα χρήστη

Γράμμα χρήστη-εγκληματία

μέσα από τα εξοντωτήρια του

ελληνο-τουρκικού κράτους.

Πότε θα χορτάσουν οι μεγαλοδικηγόροι λεφτά και θα θυμηθούν οτι εκτός από μεταβιβάσεις εγγράφων και υποτακτικοί του κάθε εισαγγελίσκου είναι πάνω από όλα υπηρέτες του δικαίου;

Πότε θα απαιτήσουν τέλος πάντων να εφαρμοστεί, έστω, ο υπάρχοντας νόμος και να μη συμφωνούν να είναι πρώτη επιλογή η προφυλάκιση για τους χρήστες ουσιών, για τους εξαρτημένους, για τους άρρωστους ανθρώπους;

Όλα τα μεγάλα “ονόματα”, τεράστιες περιουσίες έχουν δημιουργήσει πάνω στα πονεμένα μας κορμιά κι ούτε καν οι νεότεροι, δεν σκέφτονται τίποτα άλλο, παρά να πάρουν σειρά στο φαγοπότι του πόνου. Ποιό δίκιο εξηπηρετεί η αθρώα προφυλάκιση των εξαρτημένων ανθρώπων, εκτός από την οικονομική ευμάρεια των επιχειρήσεων-φυλακών σας; Ποιός Θεός συγχωρεί την φυσική και ηθική εξόντωση ενός ήδη αρρώστου ανθρώπου και της οικογένειάς του; Ποιός σας δίνει το δικαίωμα να τιμωρείτε μέχρις εξόντωσης κάποιον που ήδη το κάνει μόνος του στον εαυτό του; Εκπροσωπεί κανείς από σας, καμιά φυσική και Θεική εξουσία για να τιμωρείτε το τι καλό ή κακό κάνει κάποιος στον ίδιο του τον εαυτό; Δεν σας περνάει ποτέ από το μυαλό οτι το άδικο που συνεχίζετε να υπηρετείτε θα γυρίσει πάνω σας;

Γιατί δεν προφυλακίζετε για να δικάσετε και τους κάθε είδους καρκινοπαθείς που προμηθεύονται διάφορα παράνομα σκευάσματα που πουλάνε οι κατά καιρούς έμποροι ελπίδων;

Πότε θα καταλάβουν επιτέλους οι εισαγγελείς οτι δεν είναι υπάλληλοι της ασφάλειας και πότε θα σταματήσουν να είναι εχθρικοί, απορριπτικοί και κωφοί μπροστά σε κάθε διαλυμμένο άνθρωπο που βρίσκεται μπροστά τους και χωρίς δεύτερη σκέψη να διατάσσουν τη φυσική και ηθική εξόντωση και του ίδιου και ολόκληρου κύκλου οικογενειών μαζί του;

Είναι αυτοί που δημιουργούν την απελπισία, την απόγνωση και σαν αποτέλεσμα την οργή και τη βία, που θα γυρίσει πάνω τους, να είναι σίγουροι, αν δεν αποφασίσουν ΤΩΡΑ να αλλάξουν πορεία και ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

Οι εθισμένοι άνθρωποι δεν είναι ούτε εγκληματίες ούτε παραβατικοί εξ’ ορισμού. Αυτοί που τους έχουν στα σπίτια τους το ξέρουν πολύ καλά. Πονάνε και πρέπει να βρούν το φάρμακό που θα απαλύνει τον πόνο τους- όπως θα κάνατε όλοι άν πονούσατε. Σταματήστε να τροφοδοτείτε τις φυλακές σας και το σύστημα σας με τον ανθρώπινο πόνο. Σταματήστε να εξοντώνετε την ελληνική οικογένεια. Υπερβείτε τον εαυτό σας και βρείτε το κουράγιο και τον αντρισμό να κρατάτε το λόγο που δίνετε και να ασχοληθείτε με το πραγματικό έγκλημα, που σας διαφεύγει συνεχώς, και δεν αφήνετε περιθώρια, ούτε να σας το υποδείξουν αυτοί που είναι διατεθειμμένοι να το κάνουν και ξέρουν.

Κανέναν δεν μπορείτε να προστατέψετε πέρα από τη θεσούλα σας, αλλά αυτή η θεσούλα έχει άλλο νόημα απ΄το να σας συντηρεί, κι αφού της έχετε αφαιρέσει, κάθε νόμιμο περιεχόμενο, σα χάρτινος πύργος μέσα σε μια νύχτα θα καταρρέυσει κι ο πόνος που προκαλέσατε άδικα των αδίκων, θα γυρίσει πάνω σας εκατονταπλάσιος.

Εικοσιπέντε χρόνια τώρα οι μυλόπετρες του τυπολατρικού και κενού περιεχομένου συστήματος σας, συνθλίβουν κορμιά και ψυχές ελληνόπουλων κι εσείς φοβάστε μόνον όταν βλέπετε μπροστά σας κάνες. Αίμα στάζει η καλοπέραση και οι θεσούλες σας... Κι όσο και αν έχετε πετύχει να κάνετε φοβική την κοινωνία σας, οι οικογένειες που έχουν εξοντωθεί απ’τις αποφάσεις σας ξέρουν πολύ καλά, ποιός είναι ο επικύνδυνος και την τιμωρία που θα έρθει από την οργή του κόσμου, δεν θα προλάβετε να την δείτε να έρχεται...

Που είναι οι πατέρες του έθνους; Που είναι οι νομοθέτες; Που είναι οι σοφοί και οι επιστήμονες; Μόνο στις κατ’ ιδιαν συζητήσεις ξέρουν να συμφωνούν οτι είναι αδικία αυτό που συνεχίζει να γίνεται; Που είναι οι υποσχέσεις που δίνετε όταν αντιμετωπίζετε το αδιέξοδο; Δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος με γενναία καρδιά να διδάξει μιας δια παντώς, ήθος και δικαιοσύνη; Δεν υπάρχει ούτε ένας άντρας ανάμεσά σας που να ξέρει να τιμάει το λόγο του;

Όλοι μόνο την τσεπούλα, την μακροημέρευση και την ματαιοδοξία σας φροντίζετε; Mεσ’ την απάτη και τη λοπωδυσία, βρώμικοι μέχρι το κόκκαλο, κι’ αφού όλα είναι στα χέρια σας, διαπλεκόμενα και αλληλοεξηπηρετούμενα, νομίζετε οτι μπορείτε ακόμα να κοροϊδεύετε για πολύ τον κοσμάκη, όπως μας ονομάζετε; Όχι! Τα όρια μας δοκιμάζετε και η πίστωση χρόνου σας, τελειώνει γρήγορα, ξυπνήστε!

Έφτασαν οι γειτωνικές χώρες να αναπτυχθούν περισσότερο απ’την Ελλάδα μέσα στα δέκα τελεύταια χρόνια, γιατί ξέρουν να αγαλιάσουν τα παιδιά τους και να μαζεύουν οτι τους στέλνουν. Ενώ η Ελλάδα το μόνο που ξέρει είναι να τρώει τα παιδιά της, να τα φυλακίζει και να τα καταδικάζει στο πυρ το εξώτερον, ούτε καν να τα ακούει, μόνο να τα εξοντώνει- κι αυτά και τις οικογένειες τους- μέχρι και να τα σκοτώνει επι τόπου! Έλεος πια! Έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι!

Δεν χορτάσατε ακόμα αίμα, εκδίκηση, τιμωρία; Βγάλτε τώρα όλους τους άρρωστους άνθρωπους από τις φυλακές! Ο άρρωστος άνθρωπος δεν χρειάζεται τιμωρία, ούτε σοφρωνισμό- αν υποθέσουμε οτι επιδιώκει κάτι τέτοιο το σύστημα σας- όχι, είναι καθαρά τιμωρητικό, εκδικητικό, μεσαιωνικό.

Και μην αναλώνεστε σε δήθεν συζητήσεις- ποιό είναι το πολύ και ποιό είναι το λίγο- ο νόμος δεν είναι μεζούρα- δεν είναι υποδεκατόμετρο. Ο νόμος είναι ένα γενικό πλαίσιο και στον καθένα αποδίδεται αυτό που του αναλογεί και έχει ανάγκη.

Πώς να σας δει η Ευρώπη σαν ισότιμους; Αφου ξέρουν οτι όλα σας τα συστήματα είναι μόλις ένα βήμα μπροστά απ’το express του μεσονυκτίου. Αφου ξέρουν οτι δεν σέβεστε τους πολίτες της χώρας σας. Και ο σεβασμός είναι πάντα και μόνο αμοιβαίος- δεν νοείται μονοσήμαντα.

Και να είστε σίγουροι οτι και αυτό το κείμενο και άλλες καταγγελιές για την κατάσταση των συστημάτων σας, των άκρως κατασταλτικών και απάνθρωπων,της βρωμιάς που επικρατεί εκεί που στοιβάζετε ανθρώπινες υπάρξεις σα ζώα, θα βρουν το δρόμο τους στις κατάλληλες επιτροπές του Ευρωπαικού κοινοβουλίου και όπου αλλού χρειάζεται.

Μπορείτε να χτίσετε όσες φυλακές θέλετε, αλλά όσο θα συνεχίζετε να τις γεμίζετε με τα άρρωστα παιδιά σας, όχι μόνο δεν αποτρέπετε κανένα κακό, αλλά αντίθετα το διευρύνετε- εκτός αν στην ουσία αυτό θέλετε- να δημιουργήσετε εγκληματίες από τους άρρωστους ανθρώπους.

Ίσως να βαυκαλίζεστε οτι η περισσότερη καταστολή θα σας σώσει. Γελιέστε πλάνην οικτρά! Η περισσότερη καταστολή το μόνο που θα καταφέρει, θα είναι να αναγκάσει αυτούς που στήνετε απέναντι να οργανωθούν επιτέλους κι αυτοί για αυτοάμυνα. Μακάρι όλοι οι χρήστες μέσα στις φυλακές σας να είχαν την οικονιμική δυνατότητα να καλέσουν ευρωπαίους δικηγόρους να τους υποστηρίξουν, κι όχι αυτούς τους εισαγγελικούς εγκάθετους που θέλουν να λέγονται συνήγοροι εδώ πέρα. Και θα βλέπατε τότε τι εστί συνήγορος κι αν θα έμενε χρήστης για χρήστης εντός των μεσαιωνικών σας εξοντοτηρίων που ονομάζετε φυλακές.

Αλλά όλα τα έχετε ραμμένα στα μέτρα σας και οι χρήστες δεν είναι Χριστοφοράκοι για να μπορέσουν να παζαρέψουν την ελευθερία τους.

Τους ρίχνετε στο μπουντρούμι και είμαστε ήσυχοι- συγχαρητήρια! Καταστείλατε το έγκλημα; Και ρωτάτε γιατί βρίσκεται σε κρίση το σύστημα σας; Απ’ όλες τις πλευρές;

Γιατί είστε δειλοί, ψεύτες και υποκριτές κι έχουν πέσει οι μάσκες σας και η πίστωση χρόνου σας τελειώνει γρήγορα!

Πάρτε τώρα αποφάσεις!

Βγάλτε τα άρρωστα παιδιά του κόσμου απ’ τις φυλακές σας!

Μη κλείνετε τα μάτια και τα αυτιά γιατί θα σας αναγκάσει η ζωή να τα ανοίξετε! Και τότε θα πληρώσουν πάλι οι αθώοι κι εσείς θα καταλάβετε τι σημαίνει πόνος! Αγκαλιάστε τώρα την Ελληνική οικογένεια με τόλμη, συμπόνια και ανοιχτό μυαλό!

Εμείς εδώ μέσα μπορεί να μη βλέπουμε ποτέ το φεγγάρι, αλλά κι εσείς δεν θα ησυχάσετε στις περιφραγμένες παραλίες σας! Αποφασίστε! Υπάρχει και Θεός και βλέπει!

Δικαιοσύνη επιτέλους!

Ιωάννα Βράκα

1 comment:

librarian said...

Καλησπέρα! Είδα ότι έβαλες το ιστολόγιό μας στα αγαπημένα και πέρασα να αφήσω ένα ευχαριστώ.
Θα χαρώ πολύ να διαβάσω τις απόψεις σου για το βιβλίο και τις αναγνώσεις σου!
Καλή συνέχεια.