Wednesday, December 31, 2008

αυτό το σχόλιο έπρεπε να δημοσιευτεί !

Κοπέλα μου καλή τι να κάνεις στην Αμερική? ειναι δυνατόν να σε τυφλώνουν οι γιαλιστερές εικόνες και να ξεχνάς τι εχουν να δούν τα μάτια σου?!Βέβαια, αυτοί ειναι μέτρ στο να τα κρύβουνε... Κρύβονται όμως τα υπαίθρια συσσίτια? ολοι αυτοί που τους κατάντησαν αργόσχολους,να πάνε πέρα δώθε χωρίς ελπίδα να βρούν δουλειά,γιατι που θα πάει θ'απολυθούνε.. Με τον τρόμο ζωγραφισμένο στα μάτια κι'ολο το κορμί,που θα ζει τώρα,αφου το σπιτάκι του τ'οχασε πάνω στα παιχνιδια των κοιλαράδων τραπεζιτών που τζογάρανε στη πλάτη του για ..μερικά Δίς ακόμα... Με την οργή στο πρόσωπο για τα golden boys που τις οικονομίες του τις παίζανε μονά - ζυγά,κόκκινα - μαυρα,στο τελευταίο νούμερο του αμαξιού που θα περάσει.. παντού και πάντα χωρίς τον υποτυπώδη ελεγχο, τάζοντας κέρδος 50%-100%,λαγούς με πετραχύλια... Που νάξερε ο κακομοίρης πόσο αδίστακτος ειναι ο σκληρός αυτός καπιταλισμός και πόσο ποιό αδυ ΕΚΕΙφάγος θα γίνει... Αντε καλά στα
5άστερα ξενοδοχεία, στα σαλέ, στις δεξιώσεις, στα καπιτώλια κι'οπου αλλού η χλιδή περισεύει. Στούς υπόγειους σταθμούς? Κάτω απο τις γέφυρες? Στις παγωμένες πλατείες? Στα χιονισμένα παγγάκια? Εκει με τα χαρτόκουτα κι'εφτά νομά σε μια κουβέ?.. Στο ίδιο μέρος που για 30$ γεννιούνται εγγληματίες που απλά πεινούσαν ισως, ή μπορεί να πέλευαν για τη δική τους εξάρτηση...που την κακιά στιγμή ειχαν όπλο κι'οπως η κοινωνία διαβαθμίζει την ανθρώπινη ύπαρξη, δεν θέλαν και πολύ να πατήσουν τη σκανδάλη. ΕΚΕΙ, ειναι η ίδια Αμερική,που 100μ.,150μ.κάτω απ'τη γή, στα μυστικά τους καταφύγια πέφτουν πάνω στη σκακιέρα και προγραμματίζουν τις καταστροφικές τους δολοπλοκίες για 10 χρόνια μπροστά...Μήπως κανείς σκέφτεται οτι κι'ο Μπαράκ δε θα κάνει το ίδιο? Ο.Κ., στην αρχή θα μοιράσει τιποτα επιδόματα,ενισχύσεις συσσίτια,5ωρες ελαστικού ωράριου , δουλίτσες κι'ωσπου τον ..παίρνει!! Μα τι να λέμε τώρα, ειναι δυνατόν την παραπολυδάπανη εκστρατεία του να χρηματοδότησαν κροίσοι,τραπεζίτες,κεφάλαιο σ'ολες του τις μορφές,πολεμική βιομηχανία, star-system,τα ποιό ακραία λόμπυ στην Αμερική,κι'αυτός να κοιτάξει τον απλό πολίτη στα μάτια χωρίς ντροπή,γιατι θα τον κοροιδέψει σε ..λίγο?! Απο πότε συμπείπτουν τα συμφέροντα του κεφάλαιου και των εργαζομένων? που το λέει αυτό? καινούργιο ειναι? Πως θα δεί τον μικρομεσαίο Αμερικανό οταν ..πριμοδοτήθηκε με Δίς δολάρια απ'τα μεγάλα Trast? Η ποιό προωθημένη απόφαση του - και μακάρι-ειναι η συμετοχη της Αμερικής στα οικολογικά Foroums,Κιάτο κ.λ.π. Ισως να θέλει να κανει άλλα ο νέος πρόεδρος,ειναι ομως ΑΔΥΝΑΤΟ να μπορεί!!...ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!


Είναι το σχόλιο του αγαπημένου μου συνεργάτη και δικού μου ανθρώπου στο δικό μου "i wanna go to america"..νομίζω ότι έπρεπε να πάρει τη θέση που του αξίζει..

No comments: